Зразок резюме для бармена
Які якості потрібні для роботи барменом
В обов’язки бармена входить приготування напоїв і спілкування з клієнтами.
До плюсів даної професії можна віднести: робота в нічний час, чайові і плаваючий графік, які дають свободу, дозволяють поєднувати роботу з навчанням і вести богемний спосіб життя.
Почати працювати барменом можна і без профільної освіти, але подальше кар’єрне зростання зажадає додаткових знань. Для цього можна закінчити професійні курси, але навіть з дипломом бармена новачкам доводиться починати з самих низів.
Щоб бути справжнім барменом, потрібно докласти чимало зусиль. У цій професії необхідні навички шоумена, здатність артистично розливати спиртне, вміння підтримати спілкування з клієнтом і т.д.
Серед особистих якостей у барменів особливо цінуються: хороша пам’ять, координація, окомір, увагу, навички ділового спілкування. Також одним з обов’язкових умов, що висуваються роботодавцями до претендентів на дану посаду, є відмінна фізична форма.
Як скласти резюме для роботи бармена
Професія бармена – це ціле мистецтво, потрібно добре розбиратися в спиртних напоях, знати склад різних коктейлів, підібрати правильну посуд, вміти красиво подати замовлення.
Складаючи резюме на посаду бармена, використовуйте готовий зразок. Зробіть акцент на ваші професійні навички, необхідних в даній сфері, наприклад, знання інгредієнтів і пропорцій коктейлів, хороша пам’ять, знання сервірування, вміння створити шоу, оперативно обслужити клієнта.
Наявність освіти не обов’язково, хоча для отримання основних навичок бармена не маючи досвіду, необхідно пройти хоч якісь курси. Також бармен повинен мати хорошу фізичну форму, бути витривалим, так як робота вимагає постійно перебувати в русі, і найчастіше в нічний час доби. Обов’язково вкажіть в резюме ваші особисті якості, додайте фото, адже приємна зовнішність і професіоналізм – запорука успіху в роботі бармена.
Зразок резюме для бармена
ПІБ
Дата народження: xx.xx.xxxx
Місто: Київ
Моб. телефон: +38 (099) 000 00 00
E-mail: [email protected]
Основні дані:
Бажана посада:
- бармен
Досвід роботи: більше 5 років
Автомобіль: є
Водійське посвідчення: маю
Готовність до переїзду: є
Досвід роботи:
2013 – 2016
Караоке-ресторан «Shisha» – бармен
Обов’язки:
- Приготування алкогольних коктейлів – класичних (IBA) і популярних;
- Приготування безалкогольних коктейлів;
- Приготування кави та кавових коктейлів;
- Робота з програмою Rkeeper;
- Прийом замовлень у відвідувачів;
- Розрахунок замовлень відвідувачів;
- Робота з касою;
- Складання заявок на алкоголь і продукти харчування;
- Прийом товару;
- Заповнення документів про прийом товару;
- Стажування кандидатів на посаду бармена;
- Проведення інвентаризації.
2010 – 2013
Караоке-ресторан «Арена» – бармен
Обов’язки:
- Приготування алкогольних коктейлів – класичних (IBA) і популярних;
- Приготування безалкогольних коктейлів;
- Приготування кави та кавових коктейлів;
- Робота з програмою Rkeeper;
- Прийом замовлень у відвідувачів;
- Розрахунок замовлень відвідувачів;
- Робота з касою;
- Складання заявок на алкоголь і продукти харчування.
Освіта:
2006 – 2011
Московський Державний Соціальний Університет (м.Москва), Соц. робота (сімейна психологія)
апр – Вересня 2013
Школа ресторанного бізнесу (м. Москва), Менеджмент ресторанного бізнесу. Барна справа – 4 розряд
Професійні навички:
Маю чітке уявлення, сформоване за 6 років досвіду роботи за барною стійкою і різних керівних постах, про те що необхідно робити і в якому напрямку працювати, що б барна стійка приносила постійний прибуток і була основним доходом закладу. При цьому звести до мінімуму або взагалі уникнути ризики, які можуть, хоч і на час, але сильно вдарити по продуктивності або престижу даного підрозділу. А саме:
- Якісний підбір персоналу, відповідний професійно, зовні, концептуально і т.д.
- Робота з запереченнями та аргументація різних робочих моментів.
- Організація праці і відпочинку даного підрозділу.
- Робота з постачальниками і гостями закладу, для поліпшення і оптимізації барного меню.
- При необхідності, проведення тренінгів для підвищення кваліфікації і коректної роботи з обладнанням бару і його асортиментом.
- Загалом управління окремо взятим підрозділом (барною стійкою), для найкращого виконання плану, завдань і вимог, позначені керівництвом закладу.
Про себе:
- доброзичливість;
- Уміння спілкуватися з людьми.
- Чи не заздрісний.
- Люблю працювати на результат і не кривлячи душею, за гроші, а не за грамоти або будь-які інші лаври.
- Легко знаходжу спільну мову з цікавими мені людьми.
- В роботі віддаю перевагу нічний графік, але це не критично.
- Страшенно ввічливий і чарівний.